Kirjoitettu:

14. päivä joulukuuta
vuonna 2004


Vastarintaliikkeen taustaa lyhyesti

Oi, Suomi! Miksi et näe ahdinkoamme? Miksi et tee asialle mitään? Sinä toit meidän klaanimme tälle saarelle, mutta unohdit meidät! Meillä ei ole ketään, jonka puoleen voisimme kääntyä, kun USA ja Venäjä taistelevat MEIDÄN maaperällämme MEIDÄN öljystä. Päinvastoin kuin 65 vuotta sitten, et näe mitään syytä pistää vastaan. Niinä kultaisina aikoina Suomen urhoolliset sotilaat taistelivat maansa puolesta, eivätkä antaneet periksi. Emme vieläkään pysty tarpeeksi arvostamaan heidän (myös minun) työtään. Ilman heitä, Suomi olisi valloitettu ja se olisi yhtä korruptoitunut kuin Viro. Mutta nyt, kun uusi uhka koittaa jälleen 65 vuoden tauon jälkeen, ette tee asialle mitään!

Mutta siviiliväestömme ei luovutakaan niin helposti. Me ajamme tunkeutujat pois omin käsin, vaikka kuolisimme kaikki. Uskon kuitenkin, että Suomi kuulee avunhuutomme viimeistään siinä vaiheessa kun valtaamme radiomaston...


Kirjoittanut: Jaakko Koivula, sotaveteraani.

Vastarintaliikkeen resurssit


Vastarintaliike perustettiin 1. päivä tammikuuta vuonna 2005. Sen työnä on ajaa tunkeutujat pois Nogojevin saarelta. Sen johtajana toimii vanha sotaveteraani, Jaakko Koivula.

Kun Vastarintaliike perustettiin, siihen kuului 12 jäsentä, mutta myöhemmin määrä on kasvanut nopeasti ja jo kymmenen päivän kuluessa, siihen on liittynyt noin 50 uutta jäsentä. Aseistuksessa on kuitenkin vielä parantamisen varaa, mutta aseitakin tulee lisää kokoajan, kun kellareita avataan ja varastetaan vihollisen aseita. 9. tammikuuta tilanne on tällainen:


Rynnäkkökivääreitä (enimmäkseen Kalashnikoveja) 45 kappaletta
Rynnäkkökiväärien lippaita noin 150.
Konepistooleja 11 kappaletta.
Konepistoolien lippaita 25.
Käsikranaatteja 59.
Kotitekoisia kasapanoksia 20 kappaletta.
Pistooleja/Revolvereja 18 kappaletta.
Pistoolien lippaita ja revolverien rullia 19.
Kevyeitä konekiväärejä 11.
Ammuslaatikoita 22.
Kiikareita 60 kappaletta.
Pimeänäkölaseja 4 kappaletta.
Ammuttavia soihtuja 30 kappaletta.
Savukranaatteja 11.
Kenttäradioita 42.
Kevyeitä panssaritorjunta-aseita 10.
Kevyeitä raketteja 18.
Raskaita panssaritorjunta-aseita 2.
Raskaita raketteja 5.
Mahdollisia leirejä 7.
Siviiliautoja käytössä 23.
Kaapattuja jeeppejä 3.
Moottoripyöriä 5.
1 kaapattu vaurioitunut Abrams tankki.
2 kaapattua BMP:tä.
Telamiinoja 9.
Laukkupommeja 4.
Suurinta osaa varustuksistamme pidetään salaisissa varastoissa.


Takaisin asiakirjaan


NogojevEdellisellä sivulla olevasta kartasta näet Nogojevin sijainnin.

Nogojev on siis erittäin syrjäinen saari, Norjan luoteispuolella. Sen nykyinen "pääkaupunki" on Krasnopol. Se on alunperin ollut Venäjän keisarikunnan hallussa, ja siksi sillä on esimerkiksi nykyäänkin venäjänkieliset kaupungit. Sitä vuotta, milloin venäläiset asettuivat Nogojevin saarelle, ei tiedetä. Sitten vuonna 1689, eräs ruotsalainen laivasto nousi rantaan Nogojevissa ja valloitti sen. Sotilaat olivat enimmäkseen suomalaisia. Lyhyen ja epätasaisen taistelun jälkeen, suomalaiset asettuivat saarelle ja laivat hakivat lisää väkeä saarelle. Kun suomalaisia oli jo melko paljon, he tekivät kapinan ruotsalaisia vastaan ja julistautuivat itsenäiseksi vuonna 1705. Sen jälkeen Nogojevin ja muun maailman välillä ei oikein kuljettu. Periaatteessa Nogojevilaisilla olisi ollut mahdollisuus lähteä pois ja ilmoittaa saaren olemassaolosta, mutta heillä ei ollut mitään paikkaa mihin lähteä ja olivathan he itsenäisiä kuitenkin. Vasta 1900-luvulla Suomen itsenäistyttyä alkoi kauppareitit. Tässä vaiheessa minäkin sain tietää Nogojevista ja halusin muuttaa sinne sodan jälkeen. Muutama Nogojevilainen lähti takaisin Suomeen ja he perustivat yhtiön, joka kuljettaa salaisesti meriteitse tavaraa Suomesta Nogojeviin. Nogojevissa kehittyi kaiken tämän aikana ihan oma valtio, jossa oli hallitus, kansa, yliopistot, vahva maatalous, sairaalat, jne... Vasta vuonna 2004 muutama juuri valmistunut geologi huomasi, että Nogojevin saari on erittäin rikas öjyn suhteen. Päätettiin vihdoinkin paljastaa Nogojevin olemassaolo ja luoda koti-Suomesta rikas öljyvaltio kuljettamalla sinne öljyä ja siitä eteenpäin maailmalle. Kuitenkin jotenkin ihmeen kaupalla KGB ja CIA molemmat saivat vihiä tästä. Juuri ennen kuin ehdimme julistaa olemassaoloamme, Venäjän federaation armeija tekee invaasion saarellemme. Emme voineet ollenkaan puolustautua. He perustivat monta sotilastukikohtaa saarellemme. Mutta juuri ennen kuin he aloittivat öljynporauksen, Yhdysvaltojen armeija hyökkää Venäjän armeijan kimppuun. Vaikka he vakuuttavat tulevansa vapauttamaan meidät, mehän tiedämme heidän todellisen tavoitteen: Öljy. Sitten alkoi vastarintaliike.

Kirjoittanut Jaakko Koivula, sotaveteraani.


Takaisin asiakirjaanTervetuloa, alokas! Kirjoitin tämän asiakirjan seuraavaa liittyjää varten ja se olet sinä. Olet nyt Vastarintaliikkeen 64. jäsen. Vastarintaliike kasvaa vahvemmaksi päivä päivältä ja tällä hetkellä sen voimavarat näyttäisivät olevan suurin piirtein tällaiset. Lisää Nogojevin saaresta voit lukea tästä. Itse asiaan:

Kukaan ei oleskele Vastarintaliikkeessä tekemättä mitään. Jokaisella on omat työnsä, vaikka toisilla on isommat työt kuin toisilla. Tällä hetkellä meidän tärkein tavoite on värvätä lisää sotilaita riveihimme ja saada lisää aseita. SINUN tehtäväsi, alokas, on osa tätä meidän ensimmäistä operaatiotamme. Sinun täytyy kulkea kolmeen eri paikkaan ja tehdä niissä tarvittavat asiat. Saat käyttöösi kaiken minun huoneistossani, kunhan siitä on vain jotain hyötyä ja voit käyttää myös moottoripyörääni kartuttamaan pitkät matkat. Kunhan et vain et tule häiritsemään kokoustamme.

Lopulliset tehtäväntavoitteet on lueteltu alla:


Vie Kirje 1 hra. Hartikaiselle tänne.


Välitä seuraava viesti vastarintaliikkeen leiriin: "Susi ulvoo puolen kuun aikaan".


Vie Kirje 2 hra. Lehdolle tänne.


Älä häiritse kokousta täällä.
Erinomaista työtä!


Onnistuit kaikissa tehtäväntavoitteissasi, vaikka lopussa tulikin ikävä yllätys. Seuraava työ odottaa sinua...
Häiritsit toisten kotirauhaa!


Vastarintaliikkeen kunnialliset miehet eivät moista hyväksy.
Ammuit omia isänmaanystäviä!


Miksi teit sellaista?!
Eksyit tehtäväalueelta.


Miten voit eksyä noin yksinkertaisessa matkassa?
Tulit salaiseen kokoukseen.


Teit sen mikä oli varta vasten kiellettyä.